2010. május 7., péntek

Májusban a Kolozs megyei MPP tisztújjító gyűléseket akar tartani!

Amint Simon Csaba ügyvezető elnök úr már az áprilisi küldöttgyűlésen is bejelentette: a májusi hónap folyamán tisztújításra kerül sor több alapszervezetnél és a megyei elnökséget is meg kell erősíteni, amiért választmányi gyűlés megtartására is sor kerül, mivel a kétéves mandátum a vége felé közeledik.
A megyei alapszervezetek áprilisi küldöttgyűlésen tevékenységi beszámolókat tartottak. Mondhatni, hogy a régi tagok helyébe újak léptek és erősödni látszik a Kolozs megyei polgári párt.
A megyei szinten több új alapszervezet is alakult a régiek mellé, így a tagság száma is növekedett, ez mindenképpen az utóbbi év tevékenységének is betudható, hiszen a kolozsvári alapszervezet jócskán besegített a megyének.
Itt kell megemlíteni, hogy több szakosztály mellé a ifjúsági szervezet illetve a női alapszervezetet is sikerült megalakítani, amelyeknek fő irányítója Csép Sándor megyei szervezet elnöke volt.
A taglétszám növekedése mindenképpen az eddigi tevékenységek hasznosságát mutatja. 
Az OT-n elfogadott határozatok értelmében kialakítottuk a szomszédos megyei szervezetekkel a közös projektek elindítását is! Itt említenénk meg a Szatmár, Máramaros és legutóbb a Szilágy megyei szervezetekkel elkezdett tevékenységeket. Ezek alapkövei lettek a szórványfejlesztési programunknak is.
A Kolozsváron tanuló diákok kérésére elkezdődött a diák alapszervezet megalakítása is. 
A megyei választások után a Kolozs megyei MPP vezetőségére új feladatként napirenden kell tartsa a külföldi -  főleg a magyarországi - testvérpártokkal való kapcsolatokat, hiszen az eddigi munka eredménye meghozta gyümölcsét - új perspektívák nyíltak a FIDESZ kétharmados győzelme után! (Erdélyi Polgár)

2010. május 3., hétfő

Orbán-kormány – a majdnem teljes lista

Megjelent a Hirkeresõ.ro ban a HetiVálasz nyomán 2010. május 02., vasárnap, 

Nyolc miniszter, 23 államtitkár neve szerepel a Heti Válasz internetes kiadásának vasárnap közzétett "szinte teljes" kormánylistáján (három államtitkár neve egyelőre ismeretlen). A nyolc miniszter: Navracsics Tibor (közigazgatás, igazságügy), Réthelyi Miklós (nemzeti erőforrások), Fazekas Sándor (földművelésügy) Martonyi János (külügy), Matolcsy György (gazdaságfejlesztés), Pintér Sándor (belügy), Hende Csaba, (honvédelem) és Fellegi Tamás (vagyongazdálkodás).
Mindössze három államtitkár neve hiányzik a HetiVálasz.hu vasárnap közölt kormánylistájáról, továbbá homályban marad, milyen szervezeti rendszerben fogják ellátni a jelenlegi Pénzügyminisztérium  feladatkörét. Íme a lista:

MINISZTERELNÖK: Orbán Viktor

MINISZTERELNÖK-HELYETTES: Navracsics Tibor (kancellária)
KABINETFŐNÖK: Varga Mihály
MINISZTERELNÖK-HELYETTES: Semjén Zsolt (nemzetpolitika, egyházügyek)
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (kancellária)
MINISZTER: Navracsics Tibor
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Rétvári Bence
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Gál András Levente
ÁLLAMTITKÁROK: Répássy Róbert (igazságügy), Balog Zoltán (romaintegráció, kisebbségek), Kovács Zoltán (kormányzati kommunikáció)
Nemzeti Erőforrások Minisztériuma (a tárca neve még változhat)
MINISZTER: Réthelyi Miklós
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Halász János
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Jávor András
ÁLLAMTITKÁROK: Szócska Miklós (egészségügy), Soltész Miklós (szociális terület), Hoffmann Rózsa (oktatás), Szőcs Géza (kultúra)
Földművelésügyi Minisztérium
MINISZTER: Fazekas Sándor
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Ángyán József
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Farkas Imre
ÁLLAMTITKÁR: Czerván György
Külügyminisztérium
MINISZTER: Martonyi János
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Németh Zsolt
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Bába Iván
ÁLLAMTITKÁR: Győri Enikő (uniós ügyek)
Nemzeti Gazdaságfejlesztési Minisztérium (a tárca neve még változhat)
MINISZTER: Matolcsy György
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Domonkos László
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Nagy Róza
ÁLLAMTITKÁR: Cséfalvay Zoltán (gazdasági stratégia)
Belügyminisztérium
MINISZTER: Pintér Sándor
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: ?
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Felkai László
ÁLLAMTITKÁR: ?
Honvédelmi Minisztérium
MINISZTER: Hende Csaba
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Simicskó István
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: ?
ÁLLAMTITKÁR: Fodor Lajos
Nemzeti Vagyongazdálkodási Minisztérium
MINISZTER: Fellegi Tamás
PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR: Fónagy János
KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR: Vízkelety Mariann
ÁLLAMTITKÁROK: Nyitrai Zsolt (informatika), Bencsik János (energetika)
hvg.hu/HetiVálasz.hu

Megjegyzés:
Kovács Zoltán, a debreceni közgyűlés és városháza kommunikációjának irányítója lesz Navracsics Tibor kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Mint a Debrecen Online portálnak kifejtette, új szerepkörében a kormányzat belső és külső kommunikációját kell megszerveznie és összehangolnia, valamint irányítania kell a napi és „stratégiai” kommunikációt.
Kovács Zoltán 41 éves, Abaújszántón született. Nős, két lány édesapja – számol be a deol.hu  A Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1993-ban szerzett történészi, majd a Közép-európai Egyetemen (CEU) MA diplomát.

Fotó: deol.hu
Az Oxfordi Egyetem Queen’s College-ában 1994-1995-ben, a Londoni Egyetem University College-ában pedig 1996-ban végez tanulmányokat. 1997-ben a Woodrow Wilson Center (Washington, D.C.) hallgatója.
A Miskolci Egyetem Egyetemes Történeti Tanszékén 1999 és 2003 között egyetemi tanársegéd, majd egyetemi adjunktus. 2001-ben a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében, 2002-ben a Közép-európai Egyetemen (CEU) szerez PhD-fokozatot. 2004-től a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének egyetemi adjunktusa. 2003-2006 között a Debreceni Disputa kulturális közéleti folyóirat egyik (alapító)szerkesztője --tájékoztat többek között a deol.hu tudósítása.hvg.hu/deol.hu